Peste 8.000 de cadre didactice au participat la mitingul de protest din Capitală. Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunţă un referendum intern prin care profesorii vor decide momentul oportun pentru greva generală. Acesta a fost un ultim apel adresat Guvernului şi Parlamentului pentru acordarea a 6% din PIB Educaţiei în viitorul buget.
Cea mai mare federaţie sindicală din Educaţie, FSLI, a strâns în Piaţa Victoriei circa 5% din numărul total al sindicaliştilor (178.000 de persoane). Timp de o oră s-au scandat sloganuri antiguvernamentale şi s-au propus următoarele etape de protest. De la tribuna improvizată în faţa sediului Guvernului, liderul sindical Simion Hăncescu le-a dat temă de gândire membrilor organizaţiei cu privire la greva generală. El a propus ca, printr-un referendum intern, cadrele didactice să aleagă momentul în care doresc să declanşeze greva generală: înainte de alegerile europarlamentare sau aproape de sfârşitul anului şcolar.
Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, a depus la sediul Guvernului un Apel prin care profesorii cer acordarea a 6% din PIB, respectarea Legii educaţiei şi salarii decente.
„Noi v-am votat, voi ne-aţi trădat” s-a scandat în Piaţa Victoriei, iar vorbitorii s-au arătat dezamăgiţi că politicienii nu au fost alături de ei la protest. „Parlamentarii nu au avut loc aici, sunt prea mulţi, sunt 600. Pentru ei au fost bani, dar pentru un profesor, care este plătit cu numai 2,9 euro pe ora depredare, nu sunt bani”, a afirmat un sindicalist. Protestatarii şi-au continuat demonstraţia printr-un marş până la Palatul Parlamentului.
Solidaritate clamată, dar absentă
Mii de sindicalişti au scandat „solidaritate”, iar cei care au luat cuvântul de la tribună au mulţumit elevilor, părinţilor şi studenţilor pentru susţinere. Ei au recunoscut că printre manifestanţi nu a fost prezent ni