O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelată provenind de la Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare dintr-un supermarket din Suceava urmează să fie incinerată, după ce în urma analizelor a fost depistată Salmonella.
În urma analizelor făcute pe probele din cantitatea de 3.472 de kilograme de carne de pui congelat care a fost retrasă de la vânzare a fost confirmată "prezenţa salmonellei netipizate, urmând ca tipizarea să fie făcută ulterior", la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, informează Mediafax.
"Serviciile sanitare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului, întocmirea documentelor şi dirijarea la neutralizare (incinerare)", se mai precizează în comunicatul DSVSA Suceava.
Peste 16 tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi au ajuns în judeţul Suceava, din care 12,6 tone au fost comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize.
Minea: Producătorii vor răspunde
Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii a spus că producătorii respectivi vor răspunde în acest caz.
"Un producător care a livrat carne fără să fie sigur că este bună de consum şi a livrat-o într-un magazin va răspunde. Este direct răspunzător, deoarece el livrează pe propria răspundere", a spus Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
În Bucureşti şi Ilfov, mai mult de 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase de la vânzare, în urma verificărilor făcute la un lanţ de supermarketuri, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu Salmonella periculoasă pentru om, spuneau reprezentanţii ANSVSA.
@N_