Utilajele care vor interveni în această iarnă pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Suceava vor fi urmărite prin GPS, iar Consiliul Judeţean va deconta doar intervenţia utilajelor, respectiv zonele care au fost deszăpezite, nu şi "aşteptarea în intervenţie" a acestora, a spus şeful CJ.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că cele trei firme care asigură întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene în baza unui contract multianual pentru perioada 2013-2017 au stabilit zonele unde vor interveni pentru deszăpezire, fiind înfiinţate şase baze operaţionale în localităţi cu puncte de susţinere, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Pe drumurile din judeţ vor acţiona 85 de utilaje de deszăpezire.
El a explicat că deszăpezirea unui kilometru de drum costă 5,2 lei, iar decontarea se va face pe baza graficului de mişcare stabilit prin GPS, fiecare utilaj de deszăpezire având montat câte un GPS.
"Nu vom plăti aşteptarea în intervenţie, ci plătim doar intervenţia", a spus Nechifor.
Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a semnat, în 21 octombrie, cu o asociere între Big Conf SRL Botoşani, Con Bucovina SA Suceava şi Calcarul SA Pojorâta, contractul multianual pentru perioada 2013-2017, privind întreţinerea şi reparaţie drumurilor judeţene, cu o valoare de 112 milioane de lei, fără TVA.
Cele trei firme care trebuie să se ocupe de întreţinerea şi reparaţia reţelei de aproape 1.200 de kilometri de drumuri judeţene vor acţiona pe câte o zonă a judeţului - Big Conf, în zona Suceava-Fălticeni, Con Bucovina - în zona Rădăuţi-Siret, iar Calcarul - în zona Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei.
Nicolae Troaşe, proprietarul grupului Calcarul, a spus că cele trei firme din asociere se vor sprijin reciproc chiar dacă şi-au delimitat zonele unde vor interveni şi a precizat c