Directorul ziarului de investigaţii GorjNews, Narcis Daju, s-a ales cu un dosar penal pentru şantaj, instrumentat de procurorul Emil Moţa, în baza unor declaraţii neconcludente ale lui Laurenţiu Ciurel şi Adrian Gorun. Un dosar făcut după ce Daju a aflat că i-au fost interceptate ilegal convorbirile şi a făcut plângeri penale magistraţilor implicaţi. O cauză care are toate elementele unui dosar fabricat.
Jurnalistul Narcis Daju s-a remarcat în ultimii ani prin investigaţiile despre cârdăşiile existente între şefi din poliţie, parchet şi instanţe, cu conexiuni în medii politice, administrative şi de afaceri. Cârdăşii care au făcut ca Gorjul să fie prizonierul unui sistem de putere care nu are nicio legătură cu statul de drept. Un sistem pe care îl deranjează publicitatea gratuită făcută de Daju, care ar putea fi redus la tăcere cu un dosar penal pentru şantaj.
Interesant este că, din informaţiile obţinute până acum, nu există o plângere în care jurnalistul să fie acuzat de şantaj. Deranjată de „publicitatea” făcută în GorjNews, cârdăşia a pus la cale un plan care a mai funcţionat acum mai bine de zece ani în cazul jurnalistului Claudiu Matei. Procurorul Moţa a chemat la audieri persoane publice despre care Daju a scris la modul critic în GorjNews şi le-a cerut să spună dacă au fost şantajate. Pandurul a intrat în posesia a trei declaraţii, date de Laurenţiu Ciurel – director CE Oltenia, Adrian Gorun – preşedintele Senatului UCB şi Gheorghe Orzan – vicepreşedinte PNL Gorj şi patronul firmei TDS.
Ciurel a auzit nişte zvonuri
Laurenţiu Ciurel a dat declaraţia pe 5 iunie 2012. Acesta explică în declaraţie faptul că în perioada 2006-2009 a fost directorul CE Rovinari, perioadă în care a încheiat un contract de pază cu firma Signovince, în urma căruia s-a ales cu o plângere la DNA. „În cursul anului 2010 am purtat o discuţie cu numitul Răuţ Ion (…)