Scandalul carnii de pui ia amploare. Dupa ce saptamana trecuta au fost retrase de la vanzare peste 13 tone de carne de pui provenind de la Avicola Calarasi, iar astazi masura a fost luata in cazul a 2,3 tone provenind de la aceeasi societate, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat ca are in vedere schimbarea legislatiei in sensul impunerii unor masuri mai aspre in astfel de cazuri.
Constantin nu a precizat insa care sunt concret aceste masuri, dar a mentionat ca din cauza problemelor din ultima perioada pierderile din industria carnii au fost estimate la cateva zeci de milioane de euro.
Incepand de astazi inspectorii ANSVSA vor realiza mai multe controale, atat pentru verificarea calitatii produselor alimentare, cat si pentru verificarea activitatii laboratoarelor private care sunt autorizate sa dea avize.
Constantin a tinut sa sublinieze faptul ca in Romania cazurile de imbolnavire cu salmonella ajung la 25% fata de alte state europene, lucru care "arata ca exceptiile trebuie sa fie tratate ca exceptii, nu ca regula".
"Este foarte important pentru un sector care s-a dezvoltat foarte mult, unde s-a investit foarte mult, sa nu generalizam. Fac un apel la prudenta", a mai spus el.
Carne de pui cu o "tulpina bacteriana" in Prahova
O cantitate de peste 2,3 tone de carne de pui congelata din trei loturi provenind de la Avicola Calarasi a fost retrasa de la comercializare in Prahova, iar reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare spun ca in urma analizelor in doua dintre loturile de carne a fost depistata o "tulpina bacteriana".
Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasa, autoritatile sanitar-veterinare din judetul Prahova au retras de la comercializare 2.334 de kilograme de carne