Procurorul George Mărgărit, de la DIICOT Buzău, care a jucat la pariuri online banii din flagrant, are probleme mult mai grave. Magistratul nu a justificat de mai bine de 17 luni ce a făcut cu 336.235 de lei.
Un celebru avocat din Cluj a trimis, în cursul lunii octombrie, la DIICOT Buzău, o adresă prin care cere lămuriri cu privire la faptul că procurorul George Mărgărit nu a prezentat dovada depunerii sumelor de bani, ridicate cu ocazie efectuării unei percheziţiei, din luna iunie 2012, la CEC Bank, în conformitate cu regulamentele DIICOT.
În luna iunie 2012, procurorul Mărgărit a cerut efectuarea unei percheziţii la o adresă din Cluj Napoca, într-un dosar penal anchetat de DIICOT Buzău. Persoana vizată era un tânăr R.S., anchetat într-un dosar de trafic de droguri. "Cu această ocazie, de la domiciliul clientului meu s-au ridicat sumele de 336.230 lei, 2.380 euro, 121 dolari SUA şi 30 de lire sterline. În acelaşi timp s-a dispus sechestru asupra unui autoturism şi a unui telefon mobil", spune avocatul Anatol Pânzaru.
Tribunalul Buzău a admis cererea de arestare formulată de procurorul Mărgărit, în cazul lui R. S., dar decizia a fost casată, trei zile mai târziu, de către Curtea de Apel Ploieşti, care a dispus ca inculpatul să fie cercetat în stare de libertate.
Dovada că banii există, nu exista
"Conform regulamentului de organizare şi funcţionare al DIICOT, potrivit art. 142, sumele ridicate de procuror în cursul urmăririi penale de la deţinători se consemnează la CEC Bank, pe numele celui de la care s-au ridicat şi la dispoziţia organului judiciar", spune avocatul Pânzaru.
Avocatul Anatol Pânzaru a declarat că nici el, nici clientul lui nu au văzut la dosarul penal nici o dovadă legată de depunerea banilor. Mai mult, susţin avocaţii clujeni de la cabinetul lui Anatol Pânzaru, procurorul era obligat de lege să redacteze o ordonanţă le