Coreenii de la Hyundai oferă, pe modelul de clasă mică i20, unul dintre cele mai mici motoare diesel de pe piaţă. Cum era de aşteptat, acest lucru se reflectă şi în consumul redus de motorină.
Hyundai i20 a debutat în 2008, deci apariţia unui facelift nu a luat pe nimeni prin surprindere. Evoluţia stilistică a fost destul de însemnată, deşi coreenii nu au operat modificări substanţiale la nivelul structurii caroseriei. Partea frontală emite acum pretenţii sporite, înscriindu-se în noul limbaj de design al mărcii. Sigur, nu vorbim (încă) de genul de personalitate extrovertită pe care o întâlnim la unii concurenţi din acest segment, dar Hyundai ne arată un interes din ce în ce mai accentuat pentru designul produselor sale.
Habitaclu corect
Restilizarea este destul de vizibilă şi în interior, care beneficiază de îmbunătăţiri la nivelul finisării şi designului planşei de bord. În habitaclu am întâlnit materiale rezistente, cu textură tare, dar fără reflecţii deranjante, multiple spaţii de depozitare, o ergonomie reuşită şi un tablou de bord lizibil, cu cadranele iluminate într-o nuanţă odihnitoare de albastru deschis. Nici spaţiul pentru pasageri nu lasă loc de critici atât timp cât nu uităm că este vorba de un model de clasă mică. Deşi i20 dispune de dotări respectabile pentru segmentul său, cei mai pretenţioşi vor trebui să aleagă versiunea cu motorul pe benzină de 1,2 litri, care poate fi echipată inclusiv cu climatizare automată, oglinzi retrovizoare cu acţionare electrică, volan multifuncţional sau jante de aliaj.
Din punctul de vedere al ţinutei de drum, am apreciat suspensia bine adaptată drumurilor noastre, dar nu şi direcţia excesiv de moale, ale cărei reacţii artificiale cer o perioadă de acomodare.
Motor interesant
Sub capota modelului testat "torcea" un motor