Site-ul de matrimoniale PositiveSingles.com a devenit locul de întâlnire al persoanelor care suferă de boli cu transmitere sexuală. Deşi se declară o comunitate online de nişă, statisticile demonstrează că numărul bolnavilor a depăşit stadiul de nişă, inclusiv în România.
PositiveSingles.com este locul care încearcă să găsească alinare, şi un suflet-pereche pentru cei care suferă de boli cu transmitere sexuală.
„Unul dintre obstacole pe care aceşti oameni îl întâmpină este absenţa vieţii sociale”, a spus Steven Kasper, unul dintre consultanţii care a lucrat la acest proiect încă din 2001, pentru „Huffington Post”.
„Cum spui că ai o boală cu transmitere sexuală? Este vreodată momentul potrivit pentru aşa ceva? Site-ul reduce din start această anxietate şi înlătură orice senzaţie ciudată, de vreme ce membrii ştiu din start acest lucru. Nimeni nu mai pune nicio etichetă aici”, explică acesta.
Cotidianul american scrie că această comunitate online este o nişă, dar cifrele argumentează că s-a depăşit stadiul de nişă. Numai în SUA, aproximativ 110 milioane de americani au o formă a unei boli cu transmitere sexuală, potrivit celor mai recente cifre, publicate în februarie. 20 de milioane de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an.
Cum stau românii?
România se clasează în primele 10 locuri din Europa la incidenţa infecţiilor cu transmitere sexuală. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un milion de români suferă de o infecţie cu transmitere sexuală, oficial. Neoficial însă, cifra ar fi de 10 ori mai mare. Şi asta pentru că în spatele unui individ diagnosticat cu o boală venerică pot fi alţi zece care nu ştiu că sunt infectaţi.
Adulţii care nu-şi fac analizele şi nu folosesc mijloace de protecţie sunt primii supuşi riscului de infecţie. Unele boli cu transmitere sexuală nu au simptome imediate, însă pe termen lung efectele p