Conducerea Nuclearelectrica a demarat o investigaţie internă pentru a vedea care au fost cauzele care au dus la defecțiunile care au condus la oprirea succesivă a reactoarelor de la Cernavodă în ultima perioadă. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
"Există o investigaţie internă, pentru că noi suntem primii interesaţi să vedem ce se întâmplă. Pot doar să vă spun că nu este nimic spectaculos. O maşină se mai şi strică. Numărul opririlor este totuşi sub nivelul estimat, de trei ori mai mic decât media europeană şi, ceea ce este cel mai important, nu există niciun fel de impact", a declarat Daniela Lulache, CEO al Nuclearelectrica, în cadrul unei conferinţe, citată de Agerpres.
În ultimele săptămâni, cele două reactoare funcţionale de la Cernavodă au fost deconectate de mai multe ori de la reţeaua energetică naţională, în urma defectării unor echipamente. Unitatea 1 de la Centrala Cernavodă a fost oprită pe 27 octombrie, din cauza întreruperii alimentării unui circuit de comandă şi control.
Tot din cauza unei defecţiuni, apărută la unul dintre transformatoarele de alimentare, Unitatea 2 de la Cernavodă a fost oprită pe 21 octombrie. Reactorul a fost repornit pe 26 octombrie.
Cele două reactoare ale centralei de la Cernavodă, cu o putere de 700 de MW fiecare, asigură aproape 20% din producţia de energie electrică a ţării.
CITIȚI ȘI:
Defecţiuni în lanţ la Nuclearelectrica