Ca să fie siguri că nu rămân cu porcii în ogradă de Crăciun, crescătorii de animale au început să recurgă la cele mai ingenioase metode pentru a-şi vinde marfa, printre care şi “early-booking”, specifică de regulă ofertelor din turism.
“Porci crescuţi în gospodărie numai cu porumb şi tărâţe. Sunt foarte frumoşi şi au între 90 şi 120 kg. Îi puteţi rezerva pentru Crăciun, iar noi îi ţinem până în decembrie”.Aşa sună anunţul lui Raul, postat pe internet, pe un site de profil.
Asemănătoare cu ofertele “early booking” din turism, conform cărora clienţii plătesc un preţ redus dacă achită mai din timp, şi crescătorul de porci din Arad îşi asigură clienţii că preţul perceput va fi unul fix - 10 lei pe kilogram -, chiar dacă în preajma Sărbătorilor carnea de porc se scumpeşte, ajungând şi la 12- 13 lei/kg.
Porcii au acum între 80 şi 100 kg, iar până la Crăciun se vor mai îngrăşa cu circa 20 kg.
Oferta are deja căutare
“Momentan, avem 16 porci, iar doi deja au fost opriţi. Clienţii pot rezerva la telefon sau pot veni direct aici să-şi aleagă un porc”, ne-a explicat Raul.
În funcţie de preferinţele cumpărătorilor, crescătorul de porci se oferă să şi tranşeze animalul, operaţiune care intră în preţul de “early-booking”. Mistreţii, «turişti» prin Cluj-Napoca
Imagini incredibile în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, în noaptea de marţi spre miercuri. O turmă de mistreţi, trei adulţi şi nouă pui, şi-a făcut apariţia şi s-a plimbat nestingherită pe carosabil. Mai mulţi clujeni au sunat speriaţi la 112 şi la faţa locului au ajuns imediat jandarmi şi vânători, care au pornit în căutarea animalelor.
După o operaţiune care a durat câteva ore, la care s-a alăturat şi primarul Emil Boc, animalele au fost direcţionate în afara oraşului, printr-un culoar din gard metalic. “Să stea în pădure. N-au buletin de Cluj!”, a glumit edilul Boc. (Otilia