Primarul Clujului, Emil Boc, a inspectat, miercuri, 6 noiembrie, utilajele de deszăpezire ale celor două firme care au contract cu Primăria Cluj-Napoca, Rosal şi Brantner-Vereş, şi a afirmat că societăţile sunt pregătite de iarnă.
În programul de deszăpezire al administraţiele locale clujene sunt prevăzute 668 de străzi, din care 211 sunt în urgenţa I, pe care se intervine imediat, pentru a se putea asigura transportul în comun, 233 în urgenţa II, şi 224 în urgenţa III.
„Am inspectat utilajele pregătite pentru deszăpezirea din această iarnă. Cele două firme - Rosal şi Brantner-Vereş - au utilajele prevăzute în contract viabile, disponibile şi pregătite să intervină. Am fost asigurat de ambele firme că aceste utilaje le vom regăsi în oraş, nu în altă parte. Am vrut să ne asigurăm şi că reprezentanţii firmelor nu sunt luaţi pe nepregătite de iarnă.
Cu alte cuvinte, Clujul este pregătit pentru iarnă, firmele au dat dovadă de seriozitate din punctul de vedere al utilajelor şi al stocurilor de material antiderapant, sare, nisip, clorură de magneziu sau clorură de calciu. Din acest moment, nu mai există nicio scuză pentru firme că nu sunt pregătite să intervină“, a afirmat primarul Emil Boc, citat de Mediafax.
Acesta a ţinut să sublinieze că, dacă firmele nu-şi fac treaba, primăria le va amenda. Amenzile sunt cuprinse între 2.500 de lei şi 10.000 de lei.
Firma Rosal are 26 de utilaje de intervenţie, iar Brantner-Vereş are 11 autospeciale.
Mai puteţi citi:
INFOGRAFIE Ce firme se bat pentru deszăpezirea autostrăzilor şi a drumurilor naţionale în 2013-2015. În zonele cu risc nu s-a îngrămădit nimeni