Scandalul cărnii de pui ia amploare. După ce săptămâna trecută au fost retrase de la vânzare peste 13 tone de carne de pui provenind de la Avicola Călăraşi, iar astăzi măsura a fost luată în cazul a 2,3 tone provenind de la aceeaşi societate, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anunţat că are în vedere schimbarea legislaţiei în sensul impunerii unor măsuri mai aspre în astfel de cazuri.
Constantin nu a precizat însă care sunt concret aceste măsuri, dar a menţionat că din cauza problemelor din ultima perioadă pierderile din industria cărnii au fost estimate la câteva zeci de milioane de euro.
Începând de astăzi inspectorii ANSVSA vor realiza mai multe controale, atât pentru verificarea calităţii produselor alimentare, cât şi pentru verificarea activităţii laboratoarelor private care sunt autorizate să dea avize.
Constantin a ţinut să sublinieze faptul că în România cazurile de îmbolnăvire cu salmonella ajung la 25% faţă de alte state europene, lucru care "arată că excepţiile trebuie să fie tratate ca excepţii, nu ca regulă".
"Este foarte important pentru un sector care s-a dezvoltat foarte mult, unde s-a investit foarte mult, să nu generalizăm. Fac un apel la prudenţă", a mai spus el.
Carne de pui cu o "tulpină bacteriană" în Prahova
O cantitate de peste 2,3 tone de carne de pui congelată din trei loturi provenind de la Avicola Călăraşi a fost retrasă de la comercializare în Prahova, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare spun că în urma analizelor în două dintre loturile de carne a fost depistată o "tulpină bacteriană".
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Prahova au retras de la comercializare 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată, respectiv trei loturi de carne descoperi