O băutură probiotică produsă în Japonia, după o reţetă tradiţională, este remediul natural împotriva gripei. Asta este concluzia unui studiu recent, ale cărui date arată că băutura ajută la creşterea sistemului imunitar, iar astfel virusurile care atacă organismul sunt distruse, notează Daily Mail. Ingredientul de bază al băuturii îl constituie napii muraţi. Studiile au arătat că napii muraţi au un conţinut ridicat de antioxidanţi benefici în lupta împotriva acestei boli.
Experţii susţin că băutura probiotică este eficientă inclusiv împotriva microorganismelor responsabile de apariţia gripei H1N1, cunoscută sub şi sub numele de gripa porcină, dar şi a gripei H7N9, cunoscută sub numele de gripa aviară.
Până în prezent, băutura a fost testată pe cobai, iar rezultatele obţinute în laborator sunt unele încurajatoare. Următoarea etapă o reprezintă testele pe subiecţi umani. „Rezultatele obţinute până acum în laborator pe experimente realizate pe cobai au arătat că substanţele conţinute de băutură au rolul de a lupta chiar şi împotriva infectării cu diverse virusuri”, a declarart Naoko Waki, reprezentantul companiei producătoare a băuturii-remediu împotriva gripei.
O băutură probiotică produsă în Japonia, după o reţetă tradiţională, este remediul natural împotriva gripei. Asta este concluzia unui studiu recent, ale cărui date arată că băutura ajută la creşterea sistemului imunitar, iar astfel virusurile care atacă organismul sunt distruse, notează Daily Mail. Ingredientul de bază al băuturii îl constituie napii muraţi. Studiile au arătat că napii muraţi au un conţinut ridicat de antioxidanţi benefici în lupta împotriva acestei boli.
Experţii susţin că băutura probiotică este eficientă inclusiv împotriva microorganismelor responsabile de apariţia gripei H1N1, cunoscută sub şi sub numele de gripa porcină, dar şi a gripei H7N9, cunoscută su