O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelată provenind de la Avicola Călăraşi urmează să fie incinerată după ce analizele au dovedit că era infestată cu salmonella. Avicola Călăraşi a decis închiderea fabricii, după 32 de ani de activitate neîntreruptă.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, în urma analizelor făcute pe probe din cantitatea de 3.472 de kilograme de carne de pui care a fost retrasă de la vânzare din hipermaketul Selgros a fost confirmată „prezenţa salmonellei netipizate, urmând ca tipizarea să fie făcută ulterior”, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti. „Serviciile sanitare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului, întocmirea documentelor şi dirijarea la neutralizare (incinerare)”, se mai precizează în comunicatul DSVSA Suceava.
Peste 16 tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi au ajuns în judeţul Suceava, din care 12,6 tone au fost comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize.
De asemenea, a fost pusă sub sechestru o cantitate de patru tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi şi retrasă dintr-un supermarket din Cluj-Napoca, în timp ce în Prahova a fost retrasă o cantitate de peste 2,3 tone de carne de pui congelată din trei loturi provenind de la Avicola Călăraşi, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare spun că în urma analizelor în două dintre loturile de carne a fost depistată o tulpină bacteriană.
De altfel, în plin scandal al cărnii de pui infestate cu salmonella, acţionarii firmei din Bărăgan au hotărât să închidă fabrica. "Da. Aşa este. Am hotărât să închidem fabrica. Am informat toate autorităţile, inclusiv Ministerul Agriculturii şi Guvernul. Închisesem temporar abatorul din motive pur economice şi speram să reluă