Patru persoane operate în spitalele din Iaşi, au ajuns la Spitalul Municipal Paşcani din cauza complicaţiilor apărute în urma contractării bacteriei Clostridium. În ultimele două luni pacienţii au fost internaţi la unitatea sanitară din municipiu cu infecţia intraspitalicească.
Pe parcursul acestui an, la Spitalul Municipal Paşcani au fost înregistrate 25 de cazuri de infecţii nosocomiale. Acesteau au apărut la persoanele cu imunitate scăzută, la nou-născuţi, persoane nedeplasabile. Combaterea lor constituie o prioritate prin monitorizare atentă și printr-o mai bună igienizare în vederea limitării numărului de îmbolnăviri.
Bacteriile şi viruşii de spital care provoacă afecţiuni greu de tratat şi cu risc crescut de mortalitate pot fi contractaţi din diverse locuri, cum ar fi săli de tratamente, saloane, grupuri sanitare, dar ei pot fi transmişi şi de bolnavii internaţi sau vizitatori. Este aproape imposibil ca aceste infecţii să fie evitate complet, dar orice persoană poate încerca preîntâmpinarea lor prin diverse metode. Acestea constau în special în respectarea regulilor de igienă personală, purtarea de echipament de protecţie în cazul vizitatorilor şi folosirea de dezinfectante la intrarea în saloane, evitarea produselor perisabile aduse de la domiciliu şi a contactului apropiat cu ceilalţi pacienţi sau cu aparţinătorii, care pot fi purtători de microbi.
(Sursa: newspascani.com) Patru persoane operate în spitalele din Iaşi, au ajuns la Spitalul Municipal Paşcani din cauza complicaţiilor apărute în urma contractării bacteriei Clostridium. În ultimele două luni pacienţii au fost internaţi la unitatea sanitară din municipiu cu infecţia intraspitalicească.
Pe parcursul acestui an, la Spitalul Municipal Paşcani au fost înregistrate 25 de cazuri de infecţii nosocomiale. Acesteau au apărut la persoanele cu imunitate scăzută, la no