Blugii skinny s-au născut undeva prin anii '80, o dată cu izbucnirea tendinţelor rock. Nebunia blugilor a acaparat în acea perioadă întreg mapamondul şi două croieli erau parte din modă: ori pană, ori foarte strâmţi, iar nuanţa foarte decolorată. În România au început sa fie la modă abia în anii '90, o dată cu mania Depeche Mode, erau purtaţi mai ales în nuanţe de negru de către rockeri, cu denumirea de blugi stretch dar şi foarte decoloraţi.
Astăzi, blugii skinny sunt primii în topul celor mai purtate modele de jeans de câteva sezoane, şi nu par să dispară foarte curând din peisaj. Se poartă în cele mai diverse nuanţe şi, mai nou, croiala lor permite oricui să construiască ţinute originale cu ajutorul lor.
Nu trebuie să faci o tragedie din faptul că eşti mai micuţă de inaltime, doar s-au inventat tocurile! Pentru că eşti mignonă, silueta ta se va împăca de minune cu blugii skinny. Prima regulă şi cea mai importantă: poartă-i întotdeauna cu tocuri, însă cu un pantof care să nu contrasteze cu delicateţea piciorului. Poţi purta şi blugi skinny care să descopere glezna. Iar dacă vrei neapărat să porţi pantofi fără toc, alege un model de blugi cu talie înaltă.
Dacă eşti înaltă şi slabă, cu o asemenea siluetă ori esti foarte fericită, ori eşti model. Singura ta problemă când porţi blugi skinny ar putea să se refere la faptul că ai picioarele mult prea subţiri. Este indicat să alegi blugi skinny în nuanţe mai deschise, chiar pastelate. Evită jeansii în nuanţe de negru sau indigo închis - subţiază şi mai mult piciorul. Dacă totuşi alegi să porţi nuanţe mai închise, atrage atenţia cu un top opus în nuanţă.
Dacă ai şolduri late, problema ta principală când porţi blugi skinny este contrastul dintre linia picioarelor, foarte subţire, evidenţiată de croiala blugilor şi bazinul mult prea lat. Trebuie să încerci să acoperi zona şoldurilor cu un cardigan, u