Carnea de pui provenind de la Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare dintr-un hypermarket din Braşov nu era infestată cu salmonella, potrivit rezultatelor de laborator, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov
Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, Dorin Enache, a spus că testele de laborator făcute la carnea de pui dintr-un lot retras de la comercializare au ieşit negative la testul pentru salmonella.
"La noi nu s-a găsit salmonella. Au fost făcute teste de laborator şi nu poate fi vorba despre aşa ceva", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache.
Reprezentanţii DSVSA Braşov au restras de la comercializare, săptămâna trecută, dintr-un hypermarket din Braşov, aproximativ 6,2 tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi, întrucât exista suspiciunea infestării cu salmonella.
Autoritatea Naţională Sanitar-veterinară (ANSVSA) a iniţiat, începând de miercuri, acţiuni de control în laboratoare particulare de acreditarea a preparării cărnii pentru depistarea eventualelor nereguli şi va înăspri legislaţia, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, arătând că problemele punctuale nu trebuie totuşi generalizate la nivelul întregului sector, fiind consemnate deja pierderi de zeci de milioane euro ale producătorilor de carne.
O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelată provenind de la Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare din Selgros Suceava urmează să fie incinerată după ce în urma analizelor a fost depistată salmonella.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, în urma analizelor făcute pe probe din cantitatea de 3.472 de kilograme de carne de pui c