Protocolul de colaborare dintre Primăria Cluj-Napoca şi proprietarii Băilor Someşeni ar urma să fie parafat în următoarea şedinţă de Consiliu Local, din 14 noiembrie. Primăria se va implica pe partea asigurării căilor de acces şi a utilităţilor, cu o investiţie de aproximativ 350.000 de euro.
"Primăria Cluj-Napoca se va implica în asfaltarea drumului de acces, în modermnizarea aleilor, a iluminatul public și a spațiul verde", a declarat Emil Boc. În schimbul banilor investiţi, Primăria va primi tichete de intrare la Aquapark și la Băile Someșeni, tichete ce vor fi acordate în mod gratuit unor categorii de clujeni (n.red. studenţi, pensionari). În primii cinci ani, valoarea tichetelor va fi de 10.000 de euro/an, iar în anii următori de 20.000 de euro/an.
În proiect sunt implicaţi Valentin Nica, deţinătorul unui teren de 7,2 ha lângă vechile băi termale, şi Ioana Gidro Stanca, moştenitoarea fostelor băi, pe 5,1 ha. Proprietarii au finalizat în primăvară o nouă variantă a proiectului de reabilitare a băilor şi de folosire a terenului de lângă această proprietate, la cinci ani după lansarea oficială a planurilor. Noul masterplan prevede parc acvatic şi băi termale, iar calculele de afaceri au la bază costuri de 8,48 milioane de euro pentru parcul acvatic şi o estimare de 180.000 de vizitatori pe an. Băile termale ar presupune costuri de execuţie de 13 milioane de euro. Parcul acvatic este prevăzut în proiectul din Someşeni ca primă fază de execuţie a dezvoltării preconizate. Acesta ar urma să includă diverse bazine şi servicii conexe. Va exista şi o zonă gastro, care să îi deservească atât pe clienţii externi, cât şi hala balneară şi bazinul adiacent. Primele planuri de relansare au fost anunţate oficial în 2008, chiar la primăria condusă atunci de Boc, însă investiţia celor doi parteneri a fost întârziată din mai multe motive, inclusiv din cauza neînţele