Ţara noastră şi economia ei se află sub un asediu nemaiîntâlnit de la declanşarea crizei financiare globale. Nu, nu ne bat la porţi nici hunii, vizigoţii sau alte "triburi" care migrează în căutarea unei victime slabe pe care să o jefuiască. Şi nici nu este nevoie.
Barbarii sunt între zidurile cetăţii şi răspund la numele de guvern şi bancă naţională. Confruntate cu o realitate economică aflată dincolo de competenţele şi capacitatea lor de înţelegere, autorităţile "noastre" joacă după cum le cântă creditorii internaţionali, parcă fără niciun fel de remuşcare sau cea mai mică îngrijorare faţă de viitorul naţiunii.
Nu am citit destulă istorie pentru a face o comparaţie între jafurile regimurilor trecute şi cel din prezent, însă este greu de crezut că au fost la fel de sălbatice. În fond, de peste două decenii, jaful României doar s-a accelerat şi se pare că tot mai sunt bogăţii care aşteaptă să fie "culese".
De asemenea, de mai bine de douăzeci de ani, autorităţile statului şi-au demonstrat incompetenţa şi neputinţa în călăuzirea naţiunii spre mai bine. De ce, atunci, nu se dau la o parte, pentru a-i lăsa pe români să-şi vadă de treabă?
Întrebarea, după cum bine vă daţi seama, este răutăcioasă. Misiunea istorică şi mandatul electoral nu au timp pentru astfel de chestiuni vulgare.
Dar timp nu mai are nici criza economică globală şi autorităţile "noastre" nu au făcut nimic pentru ridicarea, măcar, a unor "diguri" de apărare.
Publicarea ultimelor prognoze ale Comisiei Europene a determinat apariţia unei situaţii incredibile la nivelul relaţiilor dintre ţările continentului nostru. "Comisia Europeană a avertizat Germania că se poate confrunta cu acţiuni disciplinare din cauza excedentelor comerciale faţă de partenerii din UE", scrie Ambrose Evans-Pritchard în cotidianul britanic The Telegraph.
Adică Europa îl condamnă pe cel care î