După retragerea de pe piaţă în ultima săptămână a aproximativ 55 de tone de carne de pui în ceea ce se numeşte "scandalul salmonella", ANSVSA anunţă controale în toată ţara şi susţine că, cel mai probabil, contaminarea cu salmonella a cărnii de pui a avut loc în urma depozitării şi a manevrării necorespunzătoare a acesteia. Dacă la unul dintre lanţurile de magazine de unde carnea de pui despre care se credea că ar fi fost infestată cu salmonella suspiciunea s-a confirmat, la un alt lanţ rezultatele analizelor au fost negative, susţine Vladimir Mănăstireanu, preşedintele ANSVSA.
Miercuri au fost retrase de pe piaţă din judeţul Prahova 2,3 tone de carne de pui congelată din trei loturi ce provenuau de la Avicola Călăraşi. Hotărârea a venit după ce în urma rezultatelor analizelor în două dintre loturi a fost depistază "o tulpinî bacteriană".
Ce vizează controalele ANSVSA din ţară
"Există posibilitatea cea mai mare ca această contaminare cu salmonella specie s-a realizat în depozite", a declarat Mănăstireanu, adăugând că în cursul zilei de miercuri s-au dispus controale suplimentare şi verificări la laboratoarele private.
"Am dispus extinderea controalelor la toate depozitele alimentare din ţară tocmai pentru a depista dacă măsurile privind manipularea, depozitarea, carnetele de sănătate ale celor care lucrează în aceste depozite şi documentele care însoţesc marfa la aceste depozite sunt conforme cu legislaţia europeană şi legislaţia sanitară veterinară din România", a mai spus el.
"Este un caz particular şi izolat", susţine preşedintele ANSVSA care a ţinut să sublinieze faptul că "toată lumea va plăti" în cazul în care se vor descoperi nereguli, fie că este vorba despre cei de la laboratoarele private, fie că este vorba despre angajaţii autorităţii.
Mănăstireanu a mai explicat, totodată, că în urma scandalului cărnii de pui 22 d