Ultima iarnă pe actualul contract de deszăpezire, etapa pe utilaje. Firmele Rosal şi Brantner, care se ocupă de salubrizarea străzilor, şi-au aliniat echipamentele de intervenţie la Sala Sporturilor.
Primarul Emil Boc e convins că iarna nu va lua prin surprindere firmele de salubritate. Şeful Rosal Cluj pune chiar la bătaie 500 de euro pentru oricine va demonstra că maşinile prezentate de Rosal sunt mutate şi în alte oraşe, la intervenţii. În schimb, şeful Brantner, Eugen Vereş, invocă patriotismul local: "Utilajele noastre sunt clujene, get-beget".
Primarul Emil Boc a declarat ieri că este pregătit cu sancţiuni dacă firmele nu îşi vor face treaba - de la 2.500 până la 10.000 de lei pentru fiecare greşeală. Potrivit primarului, s-au prezentat utilajele firmelor ca o demonstraţie că "iarna nu le va lua prin surprindere". Edilul a mai precizat că s-au introdus noi străzi în programul de deszăpezire - Pomuţ, Calatis, St. Ludwing Roth, H. Heine, Valea Gârbăului, Voevod Gelu, Valea Cosminului, Speranţei, Veseliei (urgenţa III) plus Gheorghe Doja şi Dorului (urgenţa II), ajungându-se la 668 de străzi pe care se va interveni iarna aceasta. "Societăţile care intervin în oraş au utilaje viabile şi disponibile", a completat Boc.
Firmelor Rosal şi Brantner le-au expirat contractele pentru salubrizarea oraşului în octombrie, însă au mai primit o perioadă de graţie de la primăria clujeană: prelungirea contractelor până la încheierea unora noi, în urma licitaţiei lansate de administraţia locală (procedură pentru care primăria a fost obligată în octombrie de Comisia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor să modifice caietul de sarcini, în aşa fel încât acesta să nu fie <
Înainte de primii fulgi, firmele de salubritate s-au duelat în tehnologii, pentru a demonstra că sunt pregătite pentru a curăţa Clujul de zăpadă. Pe platoul Sălii Sp