Băuturile răcoritoare de tip Ice Tea de pe piaţa românească conţin între două şi şapte E-uri. Aşa arată cel mai recent studiu efectuat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în care au fost analizate etichetele a 14 produse de acest gen. Specialiştii atrag atenţia că, dacă sunt consumate în cantităţi foarte mari, ceaiurile din comerţ sunt „otravă pentru organism”.
Concret, 28,57% din băuturile răcoritoare tip ceai au în conţinut un număr de două E-uri, 35,71% au în conţinut 3 E-uri, iar 21,42% au în conţinut 7 E-uri. În schimb, din punct de vedere al conţinutului de zahăr şi îndulcitori, 35% din produsele analizate au în conţinut atât zahăr cât şi îndulcitori, iar 28,57% au în conţinut doar zahăr.
Băuturile răcoritoare de tip Ice Tea de pe piaţa românească conţin între două şi şapte E-uri. Aşa arată cel mai recent studiu efectuat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în care au fost analizate etichetele a 14 produse de acest gen. Specialiştii atrag atenţia că, dacă sunt consumate în cantităţi foarte mari, ceaiurile din comerţ sunt „otravă pentru organism”.
Concret, 28,57% din băuturile răcoritoare tip ceai au în conţinut un număr de două E-uri, 35,71% au în conţinut 3 E-uri, iar 21,42% au în conţinut 7 E-uri. În schimb, din punct de vedere al conţinutului de zahăr şi îndulcitori, 35% din produsele analizate au în conţinut atât zahăr cât şi îndulcitori, iar 28,57% au în conţinut doar zahăr.