Afacerile legate de comercializarea combustibililor par unele înfloritoare, dovadă că, indiferent dacă este criză sau nu, companiile de profil îşi rotunjesc profitul. Cât de rentabil este însă să administrezi o mică benzinărie? Cei interesaţi pot demara o astfel de afacere, în această perioadă, când Lukoil îşi recrutează administratori prin anunţuri publicate în ziare. Dar şi alte companii petroliere caută astfel de întreprinzători.
În România companiile petroliere preferă să dea în administrare staţiile de carburanţi. Una dintre acestea este Lukoil, care a publicat zilele acestea diferite anunţuri în presă, în cautare de dealeri. Aceştia trebuie să acopere cheltuielile legate cu salariaţii şi câştigă din procentele oferite de Lukoil din vânzarea combustibilului şi a produselor din magazin. Există însă şi anumite riscuri, de care nu afli decât atunci când te izbeşti de ele. Am stat de vorbă cu unul dintre cei care au preluat de ceva vreme o astfel de staţie Lukoil, în Bucureşti şi am aflat cu ce probleme se confruntă.
Citeşte şi: De la 1 ianuarie, preţul motorinei îl va depăşi pe cel din Austria, Franţa, Spania şi Belgia
“Vreţi să intraţi în afacerea cu benzinăria?”, mă întreabă mirat Mihai, măsurându-mă din cap până în picioare. După ce mă priveşte nedumerit preţ de câteva secunde începă să-mi povestească.
Cu ceva timp în urmă a luat în administrare o astfel de staţie, aşa că a căpătat experienţă. “Acum, când ştiu cu ce se mănâncă, m-aş gândi mai bine dacă să îmi bag sau nu banii în aşa ceva”, îmi spune el, în timp ce se uită peste nişte hârtii. Cea mai mare problemă este legată de piederile din furturi, pe care le acoperă din propriul buzunar.
“De regulă, hoţii atacă fie noaptea, fie la primele ore ale dimineţii sau la schimbul de ture, când noi suntem mai vulnerabili. Iar, cazurile s-au înmulţit în ultima vreme. Fac plinul, ba chiar î