Scrutinul din 24 noiembrie are ca scop organizarea Camerei Agricole Neamț. Accesul la fonduri europene și dezvoltarea agriculturii sunt țintele specialiștilor care vor fi aleși de circa 30.000 de persoane cu drept de vot.
Alegerile care vor avea loc pe 24 noiembrie ar trebui să schimbe radical soarta agricultorilor și rezultatele din acest domeniu, fie și numai pentru faptul că, în mod direct, specialiștii din agricultură, cei care au probat cu rezultatele muncii lor, vor fi cei care să deschidă larg punga cu bani a Uniunii Europene. Alegerile pentru Colegiul Camerei Agricole Neamț vor atrage la urne circa 30.000 de alegători, fermieri eligibili care s-au înscris în baza de date a APIA și au beneficiat de subvenții pentru dezvoltarea agriculturii. Garanția succesului este dată, spun agricultorii, de faptul că mâna statului și atitudinea funcționarului public nu mai au nici o legătură cu sistemul nou creat, reprezentanții aleși de fermieri la conducerea Camerei Agricole fiind nu doar specialiști, confirmați de rezultate, dar și interesați și responsabilizați prin votul celor 30.000 de susținători ale căror interese le reprezintă, de la accesare de fonduri, lansare de proiecte, formare de uniuni și asocieri, parteneriate, până la reprezentare pentru negocieri, strategii, politici de dezvoltare.
Comitetul județean de inițiativă și Comisia județeană electorală Neamț (constituite din angajați cu experiență în instituții de stat din domeniu, dar și din reprezentanți ai firmelor de profil) au validat ordinea înscrierii candidaților pe buletinele de vot de la scrutinul din 24 noiembrie, numele și activitatea candidaților constituindu-se în cea mai concludentă recomandare sau ofertă electorală:
Scrutinul din 24 noiembrie are ca scop organizarea Camerei Agricole Neamț. Accesul la fonduri europene și dezvoltarea agriculturii sunt țintele specialiștilor