Unele companii care produc şampon ascund un secret „murdar”, scrie The Independent.
Sursa citată precizează că unele companii afirmă că folosesc uleiuri naturale în producerea lor, dar conţinutul se bazează pe sulfat de sodiu şi alţi detergenţi dăunători pentru curăţare. În timp ce acestea generează o spumă groasă pentru curăţarea părului, ele pot dăuna grav sănătăţii scalpului, prin senzaţia de „uscăciune” dar şi cea de decolorare a firului de păr. În acest fel cheltuim o avere pe şampoane şi nu facem altceva decât să facem rău sănătăţii noastre.
Este dovedit clinic faptul că după spălarea părului cu şampon acesta rămâne uscat şi lipsit de viaţă, iar pentru combaterea acestei probleme companiile au adus pe piaţă alte metode de combatere precum balsamuri, spray-uri, geluri şi alte produse care nu fac altceva decât să degradeze firul de păr. De aici rezultă o pierdere enormă de bani şi sănătate.
Multe femei au renunţat la şampon, în detrimentul produselor naturale de curăţare. De exemplu, un astfel de produs natural îl reprezintă bicarbonatul de sodiu. O lingură de bicarbonat la o cană de apă e de ajuns pentru a curăţa în totalitate părul. La duş se umezeşte scalpul, se aplică bicarbonatul amestecat în prealabil într-o cană de apă, şi se procedează la fel ca în cazul şamponului. Se lasă câteva minute pentru ca acesta să acţioneze iar apoi se clăteşte.
De asemenea, şi oţetul de mere este un produs la fel de bun şi de eficient în curăţarea naturală a părului. Funcţionează ca un balsam natural, descurcă părul şi ajută la echilibrarea Ph-ului părului. Acesta se aplică la fel ca în cazului bicarbonatului de sodiu, o lingură de oţet la o cană de apă.
Comentarii.
Unele companii care produc şampon ascund un secret „murdar”, scrie The Independent.
Sursa citată precizează că unele companii afirmă că folosesc uleiuri naturale în producere