Două tone şi jumătate de carne de pui infestată a fost confiscată în Prahova. Carnea provenea de la Avicola Călăraşi.
Analizele celor 2.400 de kilograme de carne confiscate în Prahova au arătat că aceasta este improprie consumului uman. Inspectorii DSVSA Prahova cred că puii ar putea fi infestaţi cu “o tulpină bacteriană”, cel mai probabil salmonella, şi au trimis probele pentru analiză la Bucureşti.
”Avicola” Călăraşi este implicată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la câteva zeci de milioane de euro, procurorii DNA instituind sechestru asupra conturilor şi bunurilor companiei.
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Prahova au retras de la comercializare 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată, respectiv trei loturi de carne descoperite la un operator economic din judeţ şi care proveneau de la Avicola Călăraşi.
În urma analizelor de laborator făcute de reprezentanţii DSVSA s-a stabilit că toate cele trei loturi “corespund din punct de vedere fizico-chimic”, însă din punct de vedere microbiologic la două dintre cele trei loturi a fost descoperită o tulpină bacteriană.
“Până la această dată, din lotul de 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată care a fost retrasă de la comercializare şi care este reţinută oficial la operatorul respectiv au fost recoltate trei probe de pui din trei loturi diferite pentru examen de laborator fizico-chimic şi microbiologic. Până la această dată avem rezultatele fizico-chimice şi corespund toate cele trei probe analizate, iar din punct de vedere microbiologic un lot corespunde, iar la două loturi a fost izolată o tulpină bacteriană care fi trimisă astăzi la laboratorul naţional de referinţă pentru identificare şi confirmare”, a declarat, miercuri,