Locatarii blocului 5, supăraţi că li s-a tăiat apa, deşi au plătit:
La o săptămână după ce li s-a oprit apa de către Edilul CGA, locatarii blocului 5 au ieşit în faţa imobilului, duminică după-amiază, convocându-l, pentru a găsi soluţii pe administratorul asociaţiei, Valentin Tomescu. Cum nu se află prima oară în această situaţie, nemulţumirea oamenilor a atins cote maxime, mai ales că problemele vechi par a se perpetua la nesfârşit, din cauza unor rău platnici, fiind nevoiţi să suporte toţi neajunsul de a nu avea apă, în condiţiile în care majoritatea este cu facturile la zi. Oamenii acuză inclusiv Primăria că nu se implică în rezolvarea acestei probleme, care le afectează viaţa, dacă nu lunar, cel puţin, odată la două luni.
Chiriaş al Primăriei, datorie 30 milioane
Din cele 33 de miliarde pe care Edilul CGA le are de recuperat de la rău platnici, 71.599 lei revin Asociaţiei de Locatari numărul 11. Branşamentul comun al celor trei scări (B, C şi D), Scara A fiind preluată de o altă asociaţie, face ca, indiferent dacă o mare pare a locatarilor este cu plata la zi, să suporte consecinţele pentru care vinovaţi sunt alţi vecini. Problemele sunt, însă, şi de altă natură, pentru că, din datoria totală, aproape 200 de milioane de lei vechi aparţin unui „propietar” decedat de ani buni, facturat în continuare. Un alt rău platnic este un chiriaş al Primăriei, care a acumulat şi el datorii în jur de 30 de milioane, motiv pentru care oamenii trag la răspundere şi prima instituţie din oraş, fiindcă nu ia măsuri.
„Sunt scări care sunt aproape la zi cu plata, au restanţe până în 5-6 lei, pe scara C, la noi, restanţa este de 30 de milioane la un locatar care este chiriaş al Primăriei, Primăria nu a luat nicio măsură, deşi s-a făcut demers. Mai e la scara D, unde datoriile au ajuns la aproape 600 milioane. Este un apartament unde proprietarul