Pui cu ciuperci şi sos de şampanie
Ingrediente:
- piept de pui
- ciuperci
- ceapă
- şampanie
- smântână lichidă
- unt
- ulei de masline
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui bucăţele mai mari, iar ciupercile şi ceapa se toacă mărunt. Se pune puţin ulei de măsline şi unt, peste care se adaugă ceapa şi se lasă să se înmoaie, nu să se călească, iar după un minut se adaugă puiul şi ciupercile.
După scurt timp se toarnă circa 200 mililitri de şampanie. Se dă focul mediu, se amestecă din când în când, se lasă cam 15-18 minute până când se pătrund ciupercile şi carnea de pui şi cantitatea de şampanie se mai reduce, evaporându-se şi alcoolul.
Când totul este aproape gata, se toarnă smântâna lichidă pentru a da consistenţa sosului şi se dă gust cu sare şi piper.
Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi, cartofi cu rozmarin la cuptor sau orez cu condimente.
Acest preparat se serveşte la restaurantul “Casa Veche” din Roman.
Pofta bună!
Pui cu ciuperci şi sos de şampanie
Ingrediente:
- piept de pui
- ciuperci
- ceapă
- şampanie
- smântână lichidă
- unt
- ulei de masline
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui bucăţele mai mari, iar ciupercile şi ceapa se toacă mărunt. Se pune puţin ulei de măsline şi unt, peste care se adaugă ceapa şi se lasă să se înmoaie, nu să se călească, iar după un minut se adaugă puiul şi ciupercile.
După scurt timp se toarnă circa 200 mililitri de şampanie. Se dă focul mediu, se amestecă din când în când, se lasă cam 15-18 minute până când se pătrund ciupercile şi carnea de pui şi cantitatea de şampanie se mai reduce, evaporându-se şi alcoolul.
Când totul este aproape gata, se toarnă smântâna lichidă pentru a da consistenţa sosului şi se dă gust cu sare şi piper