Cunoscutul junalist a povestit cu umor despre farsele pe care le-a făcut invitaţilor săi în pauzele publicitare, dar şi despre singurul moment din cariera sa când a plâns în pumni de ciudă.
Robert Turcescu, realizatorul emisiunii "Sub semnul întrebării", de pe B1TV este un nume bine-cunoscut telespectatorilor. Fie că este vorba de jurnalistul incisiv, scriitorul sau rocker- ul pasionat, Turcescu reuşeşte să capteze atenţia.
Ce nu ştiu telespectatorii despre munca lui? "Că de cele mai multe ori ajunge să nu mai fie doar viaţă profesională, ci viaţă însăşi. Că uneori doare", spune Turcescu.
Printre pasiunile sale, pe care le numeşte "bucurii", se numără muzica, bicicleta, cărţile, narghileaua, vinurile bune şi filmele. "E tot mozaicul care compune o existenţă colorată în care e obligatoriu să încapă cât mai multă dragoste pentru oameni şi preţuire pentru anumite lucruri", explică el. Turcescu spune că lucrul cel mai greu de suportat ca persoană publică este: "Faptul că a trebuit să admit curiozitatea exagerată a celor din jur şi, culmea, uneori să mă mai şi prefac că îmi place! Dar să nu fim ipocriţi, a fi persoană publică presupune şi o sumă de avantaje".
EVZ: După 20 de ani de presă eşti la fel de interesat de ce au de spus politicienii?
Robert Turcescu: Da, dar nu toţi politicienii. Există, şi în lumea românească, câţiva indivizi a căror voce e întotdeauna interesantă. Ei nu sunt neapărat actori politici de prim rang, dar au capacitatea de a anticipa mişcări politice de lungă durată şi, cu astfel de persoane, experienţa dialogului e întotdeauna captivantă.
Ce fac invitaţii în timpul pauzelor publicitare?
De obicei, e o goana nebună spre camera de filmat. În şase minute, cât durează de regulă o pauză de publicitate, am văzut invitaţi care reuşesc să fumeze o ţigară, să bea o cafea şi să continue dezbaterea din platou în acel