Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către inreprinzatorii tineri încurajează persoanele care doresc să-şi întemeieze propria afacere, să demareze procesul de legalizare al unor societăţi comerciale. Aflaţi mai multe informaţii legate de înfiinţarea unui SRL-D, varianta optimă pentru mii de tineri întreprinzători pentru a se lansa în lumea afacerilor.
Datorită acestui program lansat de guvernul român, au apărut mii de SRL-D-uri create pentru a aduce mai multe inovaţii în mediul de afaceri românesc. Fondatorii acestor întreprinderi sunt scutiţi de plata taxelor achitate la oficiile Registrului Comerţului şi pot beneficia de un fond nerambursabil care va constitui cel mult 50% din valoarea totală a planului de afaceri pentru 12 luni.
Ghidul solicitantului întocmit de creatorii programului respectiv i-a ajutat pe tinerii întreprinzători să se descurce cu redactarea planului de afaceri fără ajutorul unor specialişti în domeniu. Acest document depus online va fi analizat de către experţi, care vor pronunţă decizia de aprobare sau respingere a planului de afaceri.
Pentru a beneficia de facilităţile oferite de acest program tinerii întreprinzători:
- trebuie să aibă vârstă sub 35 de ani;
- trebuie să fie debutanţi în afaceri şi să nu deţină calitatea de asociat sau acţionar în vreo întreprindere;
- trebuie să aleagă pentru denumirea firmei o combinaţie a unei denumiri proprii cu abrevierea S.R.L.-D. (societate cu răspundere limitată-debutant);
- trebuie să reinvestească cel puţin 50% din profitul obţinut în anul precedent;
- trebuie să angajeze măcar 2 angajaţi în momentul obţinerii ajutorului de stat;
- vor înfiinţa SRL-D-ul individual (asociat unic) sau împreună cu maxim 5 persoane (asociaţi- toţi fiind întreprinzători debutanţi în lumea afacerilor);
- trebuie să a