Autorităţile române din turism lucrează la un circuit al castelelor legat de numele lui Vlad Ţepeş, iar turismul istoric ar putea fi promovat în străinătate având Dracula ca figură centrală, a declarat ministrul pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, potrivit Mediafax.
“Nu abandonăm mitul Dracula. Oriunde m-am dus, din Coreea şi până în SUA, toată lumea m-a întrebat de Dracula. Nu putem să renunţăm la acest mit”, a spus Grapini, prezentă la târgul de turism World Travel Market, de la Londra.
Ea a adăugat că turismul istoric va fi promovat în străinătate având ca personaj central mitul Dracula. “Construim şi un circuit al castelelor Dracula, pe unde a fost Vlad Ţepeş”, a afirmat ministrul.
Turoperatorii români prezenţi la târgul de turism de la Londra cred că Dracula este mai cunoscut decât Bucureştiul în Marea Britanie şi ar trebui exploatat mai mult.
“Toată lumea ştie de Dracula şi exploatarea lui va fi mereu o idee bună. Noi avem un circuit Dracula pe care îl propunem la acest târg şi care include Sighişoara, Castelul Bran, Snagov şi Bucureşti”, a declarat Alin Burcea, proprietarul unei agenţii de turism.
El spune că mitul Dracula este extrem de cunoscut în lumea anglo-saxonă. Potrivit lui Burcea, Dracula este cel mai cunoscut nume legat de România printre britanici, devansând Transilvania, Bucureştiul şi Delta Dunării.
Şi Sorin Văduvoiu, directorul general al unei alte agenţii de turism, crede că mitul Dracula nu este exploatat nici pe departe la adevăratul potenţial.
“În Tunisia te duc trei ore cu autocarul prin deşert ca să îţi arate unde s-a filmat «Războiul stelelor». Noi suntem slabi de înger la capitolul ăsta. Ar trebui să le arătăm şi noi trei pietre şi trei ţepe cu vârful în sus, pictate cu roşu”, a spus Văduvoiu.
În primele nouă luni ale acestui an, au venit în România peste 71.000 de persoane din Marea Britanie,