Un ibric sau un filtru de cafea nu sunt suficiente pentru prepararea unei cafele. Cel puţin nu după standardele clienţilor italieni, francezi sau greci. Ca orice meserie, şi pentru cea de barista e nevoie de cunoştinţe teoretice şi practice. Iar cu o diplomă de barista în buzunar salariul în Italia, de pildă, poate ajunge la 800 de euro.
Sherif Abdala, membru fondator SCAE Romania, lansează Maestro Coffee Institute, şcoala în cadrul căreia va organiza cursuri de specialitate pentru barista profesionişti, pentru manageri şi proprietari de locaţii Horeca, dar şi pentru amatorii pasionaţi de cafea. Cursurile sunt acreditate de SCAE – Specialty Coffees Association of Europe, cea mai reputată organizaţie profesională din lume, care promovează excelenţa în cafea.
Sherif Abdala lucrează de peste 20 de ani în industria cafelei, fiind antreprenorul din spatele Gourmet Cofee (cafele gourmet pentru locaţii Horeca) şi Dolce Nera (cafele premium pentru consumatori individuali). Sherif Abdala importă cafele de specialitate de la plantaţii de cafea din întreaga lume. Este importată cafeaua verde, pe care apoi o prepară după reţete create special pentru clienţii Horeca (peste 200 de cafenele, hoteluri, restaurante sau mari lanţuri de magazine din România) şi pentru clienţii individuali (opt reţete speciale, reunite în gama Dolce Nera).
Maestro Coffee Institute va organiza trei tipuri de cursuri, acreditate şi desfăşurate după programa SCAE :
- cursuri profesionale pentru barista (profesionişti specializaţi în prepararea cafelei)
- workshop-uri pentru proprietari şi manageri de cafenele, restaurante şi hoteluri
- workshop-uri speciale de degustare de cafele, pentru amatorii pasionaţi de cafea
Pe lângă modulul ”Introduction in Coffee”, cursul de iniţiere SCAE adresat atât profesioniştilor, cât şi amatorilor pasionaţi, în programul