De Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în centrul Capitalei se prepară un balmoş uriaş, ca în Maramureş. Mâncarea ciobănească va fi gătită la Târgul de Tradiţii, Bunătăţi şi Meşteşuguri şi apoi împărţită GRATIS vizitatorilor care vin la târg.
Într-un ceaun uriaş bucătăresele de la Botiza, judeţul Maramureş, vor pregăti, mâine, 8 noiembrie, începând cu ora 14.00 bunătate de balmoş. Ingrediente: 20 kg mălai, 40 de litri de smântână, un kilogram de unt şi 4 roţi de caşcaval. După ce vor lua balmoşul de pe foc, ele îl vor împărţi vizitatorilor.
În plus, producătorii şi comercianţii de la târg au preţuri speciale şi reduceri în tot acest weekend. Bucureştenii care vin în Piaţa Amzei pot degusta şi cumpera sărmăluţe tradiţionale, cârnăciori, caşcaval sau brânză de burduf, miere, plăcinte, dar şi prăjituri de casă. Vizitatorii târgului pot mânca tradiţional, în aer liber, la mesele care au fost amenajate pe platforma de la Piaţa Amzei.
Târgul de Tradiţii, Bunătăţi şi Meşteşuguri din Piaţa Amzei va fi deschis până la finalul anului, iar vineri, sâmbătă şi duminică, programul este între orele 09.00-19.00.