Jucatorii din piata spatiilor industriale au aplicat in acest an o politica de siguranta, iar constructiile speculative au fost nesemnificative ca numar. Vezi care sunt cele mai importante orase pe acest segment, tranzactiile, evolutia chiriilor si a yelduri-lor precum si gradul de neocupare.
“Din punct de vedere al dezvoltarilor de spatii industriale putem spune ca nu sunt foarte multe lucrari in derulare. Jucatorii importanti din aceasta piata au aplicat pentru 2013 o politica de siguranta, iar constructiile speculative au fost nesemnificative ca numar. Aici putem enumera dezvoltari in derulare precum Graells&Llonch la Turda, companie ce dezvolta un parc industrial de 200.000 mp si VGP Group in Timisoara, care lucreaza la extinderea cu 7.500 mp a unei locatii industriale existente”, a declarat Madalin Aresmeritoaie, asociat, departamentul industrial al Activ Property Services.
“Trendul principal pentru acest an, pe piata de spatii industriale il reprezinta renegocierile de contracte, pentru locatiile existente. Mutarile, relocarile si inchirierile de spatii noi au fost mai active doar pe anumite segmente si zone din Romania, cum ar fi Timisoara. In acest an s-au tranzactionat prin intermediul brokerilor sau direct aproximativ 150.000 mp, de unde rezulta o crestere a nivelului de tranzactionare”, a precizat Madalin Aresmeritoaie.
De asemenea, potrivit oficialului Activ Property Services, orasele in care activitatea industriala a fost in acest an mai intensa sunt: Timisoara, Ploiesti, Brasov si Bucuresti. Zona de vest este o zona care devine tot mai atractiva pentru potentiale investitii, atat datorita infrastructurii existente cat si a celei aflate in constructie, precum si a fortei de munca calificate dar si a nivelului chiriei si al celui salarial, care sunt putin mai scazute decat in zona Capitalei.
Vorbind despr