Zecile de cazuri de hepatită înregistrate în ultima perioadă la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au dus la cheltuieli mari pentru dezinfectanţi.
În ultima perioadă, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a fost nevoit să crească sumele alocate pentru dezinfectanţi, având în vedere epidemia de hepatită existentă în spital. “Pentru prevenţia acelor infecţii nozocomiale (care pot fi dobândite pe parcursul spitalizării), luna trecută s-a acordat mult mai multă atenţie dezinfectantelor necesare pentru procesul de dezinfecţie şi curăţenie. Pentru a vă face o idee, în perioada similară a anului trecut, se acorda lunar o sumă de aproximativ 9.500 de lei pentru astfel de produse, pe când, pentru luna septembrie a anului curent, au fost acordaţi 14.857 lei, iar pentru luna octombrie, 25.092 lei”, a declarat Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.
Dintre cei 36 de pacienţi internaţi la secţia de boli infecţioase, 34 sunt diagnosticaţi cu hepatită acută virală A. În luna septembrie, din cele 49 de cazuri de hepatită înregistrate la nivelul întregului judeţ, 48 au provenit din zona Romanului. Dintre acestea, 17 s-au înregistrat în Roman şi 31 în mediul rural, grupa de vârstă cea mai afectată fiind între 10 şi 14 ani. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în satul Solca, comuna Oniceni, în comuna Bozieni, în Munteni, comuna Văleni, şi în Dulceşti. În luna octombrie a izbucnit un nou focar, de data aceasta în satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, unde s-au înregistrat 13 îmbolnăviri, dintre care trei elevi.
Zecile de cazuri de hepatită înregistrate în ultima perioadă la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au dus la cheltuieli mari pentru dezinfectanţi.
În ultima perioadă, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a fost nevoit să crească sumele alocate pentru dezinfectanţi, având în vedere epidemia de hepatită existentă în spital. “Pentru prevenţia acelor infecţi