Din acest an, criteriile de eligibilitate privind acordarea ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece sunt mai stricte. Acest lucru va face ca mulţi dintre beneficiari să nu se mai încadreze la acest tip de subvenţie.
De departe cea mai mare problemă pe care au identificat-o autorităţile este aceea că, multe persoane din mediul rural nu vor mai beneficia de ajutoare, întrucât nu şi-au rezolvat problemele legate de succesiune.
Sala Video a Prefecturii a găzduit ieri şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice din judeţul Olt. Singurul punct de pe ordinea de zi a întâlnirii l-a reprezentat metodologia acordării ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece, material susţinut de directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Olt, Ileana Ghiţă. Şedinţa a fost prezidată de subprefectul judeţului, Emil Marinescu.
Deşi la dezbatere au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor primăriilor de oraşe din judeţ, doar cei de la Caracal, Potcoava şi Piatra Olt au catadicsit să vină, lucru care l-a nemulţumit pe subprefect.
În urma discuţiilor cu reprezentantul AJPIS s-a concluzionat că probleme mai multe sunt în mediul rural, îndeosebi în familiile unde nu a fost făcută succesiune, deşi multe dintre aceste persoane au o situaţie materială precară. Tocmai această situaţie îi împiedică să deschidă actul succesoral, costurile fiind peste puterile lor. Însă, din acest punct de vedere legislaţia este foarte clară şi nu lasă loc de interpretări. În ceea ce priveşte situaţia din municipiul Slatina, până în momentul de faţă, la Direcţia de Asistenţă Socială a primăriei au fost înregistrate 1.031 de cereri pentru acordarea subvenţiei privind ajutorul de încălzire.
Şeful instituţiei, Nora Popescu, susţine că anul acesta vor fi cu siguranţă mai puţine cereri pentru înc