Administrația locală și-a propus pentru următorii ani reabilitarea centrului istoric al municipiului printr-o serie de proiecte care sunt prioritare pentru Oradea. Vorbim aici despre reabilitarea Pieţei Ferdinand, a podului de lângă Primărie, a unor porţiuni din malul Crişului şi a faţadelor unor clădiri monument.
Reabilitarea centrului istoric se derulează de mai mulți ani, prin reabilitarea clădirilor și a fațadelor acestora, creșterea suprafețelor spațiilor pietonale din centru, realizarea unui centru atractiv atât prin piețele publice bine amenajate şi prin organizarea unor programe atractive în centru, cât și prin descurajarea traficului auto în zona centrală.
Având în vedere că este finalizat atât proiectul privind reabilitarea Pieței Unirii, cât și studiul de fezabilitate pentru reabilitarea Pieței Ferdinand, administrația locală a cerut și un studiu privind starea podului din centru.
Acest pod a fost construit în anul 1954, iar de atunci nu a fost supus reparațiilor capitale. În urma expertizei tehnice realizate, s-a constatat că este nevoie în viitorul apropiat de o reabilitare majoră a podului prin reparații și consolidarea acestuia pentru a oferi condiții de siguranță celor care îl traversează.
Conform studiului de fezabilitate, lucrările de reabilitare a podului ar ține 6 luni, din care 3 luni ar fi suspendată complet circulația pe pod. Valoarea totală a acestei investiții ar fi de 1.250.000 euro, sumă pe care administrația locală dorește s-o atragă din fonduri nerambursabile.
a spus viceprimarul Mircea Mălan.
Primarul Ilie Bolojan a declarat că va cere sprijin pentru lucrările la malurile Crişului de la ministrul Lucia Varga.
a afirmat Ilie Bolojan.
În ultima perioadă, administrația locală a reușit să urgenteze reabilitarea fațadelor, însă una dintre problemele existente în calea reabilitării este cea a