Liderul grupării din dosarul evaziunii de peste 70 de milioane de euro, Moubarak Mahmoud Sleiman, rămâne în arest, în timp ce alte trei persoane au fost eliberate, primind în schimb interdicţie de a părăsi ţara, potrivit unei decizii definitive a instanţei supreme.
Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, să menţină soluţia dată în primă instanţă privind propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile în cazul lui Moubarak Mahmoud Sleiman, precum şi în cazul altor şase inculpaţi.
"Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi inculpaţii Masri Mahmoud Mohamed, Abdul Mounim Al Zaid, Burlacu Antonio Laurenţiu, Moubarak Mahmoud Sleiman, Corbu Vasile, Rădulescu Georgian şi Ştefan Sorin Cristian împotriva încheierii penale nr. 925 de Cameră de Consiliu din data de 29 octombrie 2013 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală în dosarul nr.5189/1/2013", a decis, miercuri, instaţa supremă.
Pe de altă parte, ICCJ a hotărât ca Florin Dănilă, Adrian Răzvan Lungu şi El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed, inculpaţi în dosar, să fie cercetaţi în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi ţara.
Tot miercuri, ICCJ a decis şi menţinerea în arest a procurorului de la Parchetul instanţei supreme Angela Nicolae şi a fiului acesteia, Daniel.
Prezentă, miercuri, la instanţa supremă, Angela Nicolae le-a declarat jurnaliştilor că este nevinovată.
"Îi asigur pe foştii mei şefi şi pe toţi prietenii mei că nu sunt vinovată de aceste infracţiuni", a spus procurorul suspendat.
În acest moment, în dosarul evaziunii de peste 70 de milioane de euro sunt arestate preventiv 14 persoane, printre care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul grupării eva