Concluzia aparţine unui studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), susţinut de o analiză termografică realizată de MCA Grup România, producător de rulouri pentru ferestre.
Pentru că am intrat deja în sezonul rece, metodele de eficientizare a consumului de energie termică devin o prioritate.
Specialiştii au demonstrat că folosirea corectă a rulourilor pentru ferestre (termo-storuri) asigură reducerea consumului de energie termică cu 10%. Concluzia aparţine unui studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), susţinut de o analiză termografică realizată de MCA Grup România, producător de rulouri pentru ferestre.
Rulourile termoizolatoare din aluminiu reduc conductivitatea termică a ferestrelor cu 70%, indiferent de tipul de geam, pierderile de căldură prin ferestre fiind astfel diminuate substanţial. Utilizate corect, termo-storurile formează un sistem izolator termic (pe principiul pernei de aer izolatoare) alcătuit din geamul în sine, stratul de aer cuprins între fereastră si rulou, care se comportă ca un bun izolator.
În plus, tâmplăria este protejată împotriva acţiunii directe a vântului şi ploilor, factori ce pot mări viteza de transfer termic. Sistemul este mai eficient când covorul ruloului reţine stratul de aer cât mai etanş şi lamelele sunt izolate termic (umplute cu material termoizolant).
Rulourile sunt utile şi vara, deoarece asigură umbră şi răcoare în zilele de caniculă, filtrând razele UV şi prevenind formarea efectului de seră. Folosirea termostorurilor poate suplini un aparat de aer condiţionat, cu un plus reprezentat de o izolare fonică.