Suplimentarea cu peste 2,3 milioane de lei a nivelului maxim al cheltuielilor de personal aferente judeţului pe anul în curs, aprobată de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, asigură plata drepturilor salariale până la sfârşitul anului, a anunţat joi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Sălaj, preşedintele instituţiei, Tiberiu Marc.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii sălăjeni au aprobat mai multe corecţii, prin care s-a luat de la unele capitole, pentru majorarea altora. Este şi cazul programului „Cornul şi laptele” şi al celui de distribuţie a merelor în şcoli, care „pierd” 686.000 de lei, bani redirecţionaţi către plata drepturilor salariale din sistemul de protecţie a copilului, a centrelor de asistenţă socială şi din învăţământul special.
Decizia este posibilă graţie economiei realizate la bugetul judeţului ca urmare startului întârziat dat programul „Laptele şi cornul”, dar şi pentru că plata produselor ce vor fi livrate în luna decembrie se va face abia în ianuarie, adică din bugetul pe 2014, legea achiziţiilor publice oferind, de altfel, această posibilitate. „Întrucât programul nu a început din prima zi a anului şcolar, pentru că procesulş de achiziţie s-a prelungit, rezultând, astfel, o economie. Pentru că nu am primit suplimentări la capitolul protecţia copilului, am decis să nu facem plăţi anticipate pentru produsele lactate şi de panificaţie ce vor fi livrate în cursul lunii decembrie. Legea ne permite să achităm în termen de 30 de zile, adică în luna ianuarie, din bugetul pe anul viitor”, a explicat Csoka Tiberiu, vicepreşedinte al CJ Sălaj.
Prin ordonanţa de rectificare a bugetului, judeţului i s-au alocat 160.000 de lei, sume defalcate din TVA pentru finanţarea învăţământului special şi a centrelor de resurse şi asistenţă educaţională. De asemenea, au fost suplimentate cu 1,2 milioane de lei su