Universitatea din Craiova este una dintre instituţiile de învăţământ superior de stat care are cele mai mari taxe de studiu. Studenţii craioveni care trebuie să îşi plătească facultatea trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar decât cei din Cluj, Sibiu sau Timişoara.
Taxele de studiu au crescut în acest an la Universitatea din Craiova şi sunt mai mari decât la alte centre universitare din ţară. Studenţii sunt nemulţumiţi şi din această cauză din ce în ce mai mulţi tineri cu venituri scăzute renunţă la studii. Dacă la Facultatea de Litere din Craiova studenţii înscrişi la taxă plătesc 3.000 de lei pe an, pentru aceeaşi facultate studenţii din Sibiu dau o taxă de 2.000 de lei, iar cei de la Cluj - de 2.400 de lei. Studenţii din Bănie nu îşi explică de ce ei plătesc cele mai mari taxe.
„Eu nu înţeleg ce se face cu banii din taxă pentru că este o sumă prea mare, iar în universitate nu văd să se achiziţioneze aparatură nouă pentru studiu. Dacă aş fi fost la taxă, nu cred că aş fi putut termina facultatea sau ar fi trebuit să mă angajez. Până şi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj taxa este de 2.400 de lei, iar universitatea noastră nu se poate compara cu aceasta“, a spus Mihai T., student la Facultatea de Litere din Craiova.
Studenţii înscrişi la taxă la Facultatea de Ştiinţe Politice din Sibiu plătesc 2.400 de lei pe an, cei de la Timişoara şi Cluj 2.500 de lei, iar cei de la Craiova 3.000 de lei. Deşi plăteşte o taxă de studiu mult mai mică spre deosebire de studenţii craioveni, Georgiana Cornea, studentă la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, este de părere că taxele nu sunt corecte dintr-un mare motiv. „Calitatea învăţământului lasă mult de dorit, iar la asta se adaugă faptul că trebuie să plătim şi unele din suporturile de curs. Dacă minusurile din sistemul de predare s-ar schimba în avantaje, eu sunt dispusă să plătesc şi mai mult de