Unul dintre cei zece copii ai unui copist de primarie a ajuns, peste ani, medicul tuturor presedintilor post-decembristi ai Romaniei. Desi si-a atins varful carierei, viata neurologului Constantin Popa este greu de invidiat. Cea mai mare parte a ei a trait-o in perioada comunista cand, pentru a evolua profesional, a fost nevoit sa navigheze printre inaltii demnitari comunisti si, uneori, sa-i trateze.
Dar a supravietuit si si-a continuat drumul indiferent de numele celui care conducea Romania. Pentru ca toti presedintii au nevoie, la un moment dat, de un medic foarte bun.
Biografie: Constantin Popa are 75 de ani si a absolvit in 1964 Facultatea de Medicina din Bucuresti cu media generala 10. Timp de trei ani a lucrat ca “assistant etranger” al Facultatii de Medicina din Paris si conduce de mai multi ani clinica de neurologie a Institutului de Neurologie si Boli Neurovasculare din Bucuresti. Este unul dintre cei cinci medici care sunt membri titulari ai Academiei Romane. A infiintat Institutul de Studiere a Bolilor Cerebrovasculare, lucrarile sale stiintifice fiind citate de peste 400 de ori in revistele internationale. SEMNATURA LUI GHEORGHIU DEJ
"Am facut medicina si din placere, si din sentimentul de a face bine, dar asta e o filosofie care pentru unii poate fi ieftina. Structura mea e una de om… cumsecade, ca sa zic asa. Insa medicina am facut-o de nevoie. Eram zece copii si tata lucrase vreo 25 de ani la Primarie, inainte de razboi. Avea 7 clase dar scria foarte frumos. Primarul se schimba tot timpul, venea de la un partid sau altul, dar el si notarul ramaneau pe loc. De ei era nevoie. La un moment dat l-au dat afara de la primarie, i-au taiat pensia si l-au bagat in puscarie vreo doua saptamani.
Pe mine, la admitere la Medicina, m-a respins comisia. M-au intrebat ce caut eu acolo, cu tata care a lucrat cu capitalistii si m