O familie din Nepal care suferă de o afecţiune genetică numită "sindromul vârcolacului" a decis să apeleze la un tratament cu laser pentru a scăpa de părul excesiv de pe corp.
Persoanele afectate de Hypertrichosis Lanuginosa aşa numitul "sindromul vârcolacului" sau "sindromul omului-lup" sunt acoperite în întregime de lanugo - par asemănător celui cu care este acoperit fetusul la naştere - exceptând palmele şi tălpile, relatează Daily Mail.
Foto: dailymail.co.uk
Familia Budhathoki din Nepal suferă de la naştere de pe urmă aceste boli.
Însă, în urmă cu câteva luni, Devi Budhathoki în vârstă de 38 de ani, alături de copii ei, Manjura, în vârstă de 14 ani, Niraj, în vârstă de 12 ani şi Mandira, în vârstă de 7 ani, au decis să plece din satul lor izolat din Nepal până în capitala Kathmandu pentru a recurge la un tratament cu laser.
Foto: dailymail.co.uk
La finalul procedurilor, transformările prin care au trecut mama cât şi cei trei copii s-au dovedit a fi extrem de spectaculoase. Schimbările prin care au trecut după ce au scăpat de excesul de păr de pe corp au fost surprinse de fotografi.
"Nu eram îngrijorată pentru mine, ci pentru copiii mei pentru că lumea râdea de ei, inclusiv la şcoală. Fiul meu le-a spus că se va întoarce cu o fată nouă şi că nu vor mai râde de el" a povestit mama lor.
Foto: dailymail.co.uk
Mutaţia genetică Hypertrichosis Lanuginos este atât de rară, încât afectează între 1-10 oameni la un miliard, însă în ultimii ani au apărut tot mai multe situaţii de acest gen. Frecvenţa este de 40 - 50 de cazuri documentate în toată lumea, de la descoperirea dereglării.
Un caz asemănător fost întâlnit în 2006, în India (vezi foto) unde două surori au moştenit de la tatăl lor sindromul. Hypertrichosis Lanuginosa presupune suprimarea genelor care opresc creşterea păru