Cosmote România a înregistrat în trimestrul al treilea venituri de 116 milioane euro, în scădere uşoară faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, iar profitul EBITDA a coborât cu 3,5%, la 33 milioane euro, din cauza costurilor mai ridicate cu investiţiile.
În trimestrul al treilea din 2012, compania a obţinut venituri de 118 milioane euro şi un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 34,2 milioane euro.
Veniturile din servicii au urcat cu 2,9%, în principal datorită serviciilor de date şi extinderii pe segmentul de business.
Astfel, numărul clienţilor business ai companiei a urcat cu 14,4%, în timp ce numărul total al clienţilor a scăzut cu 5,1% faţă de nivelul din perioada similară a anului tyrecut, de la 6,382 milioane la 6,057 milioane, dintre care 25,4% abonaţi şi restul utilizatori de cartele în regim pre pay, potrivit datelor publicate de grupul elen OTE, compania-mamă a Cosmote.
"Acest trimestru a fost marcat de numeroase realizări pentru Cosmote România, cum ar fi semnarea împrumutului cu BERD – prin care ne-am consolidat resursele, astfel încât să putem urma un plan optim de investiţii pentru dezvoltarea serviciilor în bandă largă – sau lansarea noului nostru portofoliu de abonamente, prin care am simplificat radical experienţa telefoniei mobile", a spus Anastasios Tzoulas, director financiar executiv al operaţiunilor OTE în Romania.
Marja de profit a variat nesemnificativ, de la 29% la 28,4%, datorită unui control strict al costurilor, precizează compania.
Venitul mediu pe utilizator a urcat cu 0,7% în primele nouă luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2012.
OTE deţine în România Romtelecom, Cosmote România şi reţeaua de magazine Germanos.
Cosmote România a contractat în luna iulie un împrumut de 225 milioane euro, aranjat de Banca Europeană de