Peste 40 de furnizori de servicii sociale din județele Iași, Vaslui și Bacău s-au reunit la Iași în cadrul proiectului „Schimbări mici, diferenţe MARI!”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Scopul acestei întâlniri a fost acela de a aduna la aceeași masă furnizori publici și privați de servicii sociale destinate copiilor și familiilor vulnerabile și care timp de patru ore să împărtășească din experiența lor pentru a găsi soluții împreună la problemele cu care se confruntă.
„Este o întâlnire organizată de Salvați Copii Iași în cadrul proiectului ”Schimbări mici, diferențe Mari” și unde au venit reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale din trei județe, dar și specialiști din partea autorităților publice, Direcții de Asistență Comunitară, Centre de Prevenire anti-drog, primării comunale. școli. Ne-am propus să aducem prestatorii de servicii sociale care să identifice problemele cu care acest domeniu se confruntă, soluțiile care pot fi implementate în viitor și, de asemenea, să vadă problema legată de calitatea și cantitatea serviciilor sociale adresate copiilor și familiei”, a declarat Irina Hazincop, coordonator program.
Din partea Universității ”Petre Andrei” din Iași au participat cadre didactice la Facultatea de Asistență Socială și Sociologie, respectiv Conf.univ.dr. Anca Tompea, Lect.univ.dr. Oana Bădărău și Prof.univ.dr. Cristina Stoica.
„Astfel de întâlniri sunt întotdeauna bine venite, mai ales pentru că în sistemul asistenței sociale se impune adaptarea politicilor sociale la specificul fiecărui caz social în parte și abordarea interdisciplinară a acestora pentru rezolvarea eficientă în folosul familiilor și a comunității”, a declarat Conf.univ.dr. Anca Tompea. Peste 40 de furnizori de servicii soci