Tocmai pentru că a fost o toamnă frumoasă și caldă, cu mult soare și puțină ploaie, cel puțin până acum, am dorit să aflăm dacă administrațiile din mediul rural au finalizat aprovizionarea cu lemne pentru sezonul geros care se apropie. Știut fiind faptul că majoritatea covârșitoare a obiectivelor precum Școlile, grădinițele și primăriile utilizează încălzirea pe lemne, fie prin centrale fie prin intermediul sobelor tradiționale. Sunt, e drept, câteva care beneficiază de încălzirea acestor obiective cu gaz metan.
Am discutat pe acestă temă cu câțiva edili ai unor comune din diverse zone ale județului nostru.
În zona de vest extrem, am putea spune, adică la Peregu Mare, primarul Emeric Kovacs ne-a sigurat că „am făcut aprovizionarea cu lemne de mult pentru toată iarna; lemnele necesare pentru încălzirea Primăriei, școlilor și dispensarului medical sunt la locul lor, la dăpost. Sperăm însă ca iarna să nu fie așa grea cum au anunțat-o cei de la meteo“.
Și la Șofronea administrația s-a îngrijit de lemnele de foc din vreme. „Avem lemne îndestulătoare, mai ales că avem încălzire centrală, deci consumul nu e așa de mare ca înainte. Am asigurat lemnele atât pentru Primărie cât și pentru școli și grădiniță. Sunt puse la adăpost deja“, ne asigura Ioan Babău, primarul comunei.
În direcția opusă, spre Sud-Estul județului, la Bârzava, primarul Gabriel Faur ne liniștea: „Le-am adus de mult atât pentru şcoli, cât și la Primărie. La noi frigul vine mai devreme așa că toate lemnele sunt tăiate și adăpostite în magazii la această oră“.
Și mai la Nord, la Chisindia lucruruile stau bine din acest punct de vedere. Primarul Ionel Pașca ne-a mărturisit că a făcut aprovizionarea cu lemne din timp și îndestulător indiferent ce formă de încălzire va funcționa.
„La noi este peste tot încălzire centrală cu lemne dar eu am fost categoric și nu am renunț