Inspectorii sanitar-veterinari gorjeni sunt puşi să intensifice controalele în urma scandalului privind carnea de pui infestată cu salmonella. Dispoziţia vine chiar de la şeful Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor care a ajuns la concluzia că infectarea cărnii s-a făcut în marile depozite ale agenţilor economici. Conducerea de la Gorj a instituţiei ne asigură că la noi nu există probleme de acest gen.
Autorităţile au intrat în alertă în urma scandalului privind carnea de pui ce a pus în pericol sănătatea publică, iar şeful ANSVSA le-a cerut public subalternilor să intensifice controalele din teritoriu. Specialiştii au ajuns la concluzia că infectarea cu salmonella nu s-a făcut nici în abatoarele Avicola Călăraşi şi nici în cele ale Avicola Buzău, ci chiar în depozitele alimentare. În judeţul Gorj, directorul DSV, Ion Iliuţă, spune că el şi colegii săi au demarat controale încă de la începerea scandalului, iar carnea cu probleme a ocolit judeţul.
Fără laboratoare private în Gorj
Medicii veterinari au fost puşi să verifice nu doar marile depozite, ci şi laboratoarele private în care se face analiza alimentelor. „În judeţul Gorj nu există laboratoare de analiză private şi deci nu avem ce să controlăm. Cât priveşte marile depozite, noi avem doar două astfel de unităţi, Frigo Tehnica şi Crescendo. Pe aceşti agenţi economici i-am verificat încă de săptămâna trecută, înainte de dispoziţia şefilor de la centru şi nu am găsit nereguli. Chiar şi aşa, noi monitorizăm în permanenţă agenţii economici şi vom desfăşura în continuare controale pe această temă”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj. Anual, laboratorul de la Gorj al instituţiei încasează aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi din analizarea probelor de alimente.
Inspectorii sanitar-veterinari gorjeni sunt puşi să intensifice controalele în urma scandalulu