Unii investitori străini au ocolit R. Moldova, pentru că nu sunt suficienți muncitori calificați (Ziarul Național)
„Ziarul Naţional” publică ştirea despre scoaterea, de către guvern, a Spitalului Clinic de boli infecțioase Toma Ciorbă, dar și cel de traumatologie din lista obiectivelor supuse privatizării, la solicitarea ministrului Sănătății, Andrei Usatâi.
Este vorba despre spitalul ce se întinde pe două hectare, cu clădiri - monumente de arhitectură de importanță națională – despre care s-a speculat că ar fi intrat în aria de interes a celor ce ar vrea să pună mâna pe terenul pe care ar fi amplasat din centrul capitalei.
O ştire din „Adevărul” bazată la fel pe o decizie de guvern anunţă că chirurgii din clinicile medicale private din Moldova vor putea desfăşura operaţii de transplant, la fel ca şi-n spitalele de stat. Potrivit fostului viceministru al sănătăţii Mihai Magdei, citat de publicaţie, decizia de a ridica monopolul de stat în materie de transplanturi a fost luată prea devreme. „Era necesar să mai ţinem un an sau doi acest monopol, deoarece suntem la început de drum în materie de transplanturi. Abia apoi, dacă instituţiile private trec o atestare, dispun de cadre şi echipamentele necesare, vor putea face astfel de intervenţii”, comentează Magdei.
Timpul.md semnalează o a treia noutate livrată de executiv: guvernul anulează capitalul social minim de 5400 de lei necesar până acum la înfiinţarea SRL-urilor. Reporterii amintesc că în cel mai recent raport al Băncii Mondiale privind mediul de afaceri, Doing Business, Republica Moldova a urcat opt trepte până pe locul 78 din 189 de ţări. În ceea ce priveşte procedurile de înfiinţare a unei firme, Banca Mondială clasează ţara noastră pe locul 81, urcând 12 trepte faţă de anul trecut.
Cea de-a doua întrevedere a premierului Iurie Leancă cu liderul de la