Unele dintre cele mai gustoase fructe ale toamnei sunt gutuile, cunoscute pentru întărirea sistemului imunitar, conţinutul bogat în săruri de fier, potasiu şi magneziu şi diverse vitamine esenţiale sănătăţii corpului. Reţeta de mai jos este una destul de uşoară, iar rezultatul final promite să încânte papilele gustative ale celor serviţi.
INGREDIENTE:
1 kg de gutui
2,5 litri de apă plată
300 g de zahăr
esenţă de rom
scorţişoară
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE:
Gutuile se curăţă de coajă (de preferat, cu ajutorul unui instrument pentru cojit), se taie bucăţele mici şi se pun la fiert într-o oală adâncă, în cei 2,5 litri de apă. Se adaugă zahărul şi se lasă la fiert pentru aproximativ 35 de minute. Spre sfârşit se adaugă esenţa de rom, zahărul vanilat, iar când se stinge focul, se pudrează scorţişoară, după gust.
Se serveşte rece.
Unele dintre cele mai gustoase fructe ale toamnei sunt gutuile, cunoscute pentru întărirea sistemului imunitar, conţinutul bogat în săruri de fier, potasiu şi magneziu şi diverse vitamine esenţiale sănătăţii corpului. Reţeta de mai jos este una destul de uşoară, iar rezultatul final promite să încânte papilele gustative ale celor serviţi.
INGREDIENTE:
1 kg de gutui
2,5 litri de apă plată
300 g de zahăr
esenţă de rom
scorţişoară
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE:
Gutuile se curăţă de coajă (de preferat, cu ajutorul unui instrument pentru cojit), se taie bucăţele mici şi se pun la fiert într-o oală adâncă, în cei 2,5 litri de apă. Se adaugă zahărul şi se lasă la fiert pentru aproximativ 35 de minute. Spre sfârşit se adaugă esenţa de rom, zahărul vanilat, iar când se stinge focul,