Al treilea şi ultimul episod al seriei de documentare „Wild Carpathia", realizat de Travel Channel cu susţinerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, a fost lansat oficial pe 30 octombrie, cu o vizionare de gală la hotelul Pullman din Bucureşti.
Episodul, intitulat „Wild Forever", promovează în principal Maramureşul şi Bucovina, dar începe printr-o scurtă prezentare a oraşului Cluj-Napoca, ca fiind principala poartă de acces către nordul ţării. „Sunt prezentate pe scurt centrul istoric, grădina botanică şi Fabrica de Pensule, cu un accent pe faptul că oraşul a fost întotdeauna un puternic centru cultural şi artistic al Transilvaniei", a povestit, pentru Cluj.travel, un oficial din industria de turism care a participat la vizionarea de miercuri seară.
Potrivit Mediafax, acest al treilea documentar este punctul culminant al colaborării dintre Travel Channel şi Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) şi se axează pe partea de nord a României, cu filmări exclusive realizate în unele dintre cele mai spectaculoase mănăstiri ale Bucovinei.
Seria „Wild Carpathia" prezintă, în viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi a florei din zonă. De asemenea, documentarul are un scop educaţional şi atrage atenţia românilor asupra comorii nepreţuite de care se bucură şi pe care trebuie să o conserve pentru generaţiile viitoare. Seria de documentare beneficiază de sprijinul Prinţului Charles.
Prima parte a documentarului a prezentat Carpaţii Occidentali-Munţii Apuseni şi pădurile Transilvaniei. Partea a doua este o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care include prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a Mănăstirii Cozia. Prima parte a fost realizată independent, următoarele două fiind sprijinite